Informatie

ASPB Schoorsteenvegers zijn vakbewaam!

Nieuwe leden dienen de opleiding Gezel te volgen. Het diploma geeft toegang tot volwaardig lidmaatschap. Daarvòòr is men aspirant-lid. De vervolgopleiding van Gezel is de opleiding tot Meesterschoorsteenveger.
In de lijst met bedrijven vindt u ook bedrijven zonder één van deze aanduidingen. Dat zijn vakbewame ondernemers die al lid waren voordat de opleiding verplicht werd gesteld.

ASPB schoorsteenvegers nemen hun vak serieus. Volgen opleidingen, cursussen en nemen deel aan themadagen. Sinds 2002 geldt als toelatingseis voor het lidmaatschap, dat de opleiding tot Gezel schoorsteenveger moet worden gevolgd. ASPB schoorsteenvegers kunnen u adviseren over heel veel wat te maken heeft met de schoorsteen, open haarden, stookgedrag, veiligheid. ASPB leden hebben een ASPB pas, waarmee zij zich kunnen legitimeren. U mag er naar vragen.

Waarom W & S?

Het is raadzaam uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten reinigen en controleren. U ontvangt dan een geldig bewijs voor brandweer en verzekering.

Tevens is het aan te bevelen om op elk kanaal een kap te plaatsen, ook op de kanalen die niet in gebruik zijn! Dit voorkomt vochtige kanalen en verstoppingen (met name kraaiennesten zijn beruchte verstoppers).
Wij kunnen u een vrijblijvend en deskundig advies geven om de juiste kap op het juiste kanaal te plaatsen.

Privacyverklaring

W & S neemt uw privacy serieus. U kunt onze privacyverklaring HIER lezen.